dissabte, 27 d’agost del 2011

EL CENTENARI D'ENRIC VALOR

El dia 22 d'Agost es va celebrar el centenari del naixement d'Enric Valor, escriptor, rondallista i lingüista del País Valencià. A la xarxa se li va retre un homenatge. La comunitat blocaire i " twitera" del país hi va participar malgrat ser temps de vacances.
Els promotors han tingut la feinada de fer l'índex de tots els blocs participants per facilitar-nos la tasca i poder gaudir de les aportacions de tots plegats. Cadascú al seu nivell de coneixement, d'estudi, de lectura o de proximitat a Enric Valor, hi ha contribuit amb el seu gra de sorra o tot un mar de paraules. Entre tots hem creat una veritable antologia mediàtica.
Com a mestra haig d'agrair aquesta iniciativa. La xarxa és un espai de col·laboració tan gran que tot just n'intuim les baceroles.
Des de la Plana de Vic i des del poble de Folgueroles, bressol de Mossèn Cinto, un altre caminador i ànima de la nostra llengua, aquest homenatge a Enric Valor ens descobreix un llenguatge proper i conegut, extraordinàriament ric i ple de matisos, de rondalles que ens són comunes malgrat la lluminositat del paisatge o la boirina de la Plana.
Feu un cop d'ull al bloc de La Biblioteca o entreu a la cova d'en Jerri. No us en penedireu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada