dimecres, 23 de novembre de 2011

ADÉU A UNA VEU D'ÀNGELDiem adéu a la soprano Montserrat Figueras tot escoltant-la en la seva actuació al Liceu de Barcelona interpretant " Dal mio permesso" al pròleg de l'òpera L'Orfeo de Claudio Monteverdi, dirigida per Jordi Savall ( marit i company musical de Montserrat Figueras).

Vegeu-ne la notícia de la seva mort al diari Ara .
Alia Vox la web de la família musical Savall Figueras.

2 comentaris:

 1. Jo em vaig quedar de pedra quan vaig saber que havia mort, no ho esperava per res. Quan era més joveneta vaig conèixer-la a través del grup Hespèrion XX -de qui en Savall n'era el director- i la música antiga. Recordo especialment un cd amb cançons de trobadores (dones) escrites el segle XII que em va agradar molt i no parava d'escoltar. Us deixo l'enllaç d'una d'elles, A Chantar, espero que us agradi. Per cert, jo vaig veure la Figueras fent de Música al Liceu. Aquell Orfeo va ser meravellós! Una abraçada,
  Eulàlia

  http://www.youtube.com/watch?v=fjlSYHW4SQw

  ResponElimina
 2. Gràcies, Eulàlia.
  No sé si som capaços de reconèixer la gran tasca que Montserrat Figueras i Jordi Savall, han fet i fan per la música del nostre país.
  És preciosa la cançó de Beatris, Comtessa de Dia, que ens descobreixes. Les trobadores, les dones músiques i les dones artistes en general, són les gran oblidades de la història.
  Ens hem de fer valdre!

  ResponElimina